fbpx

Op zaterdag 7 januari a.s. komt de internationale LEGENDS of ROCK Tribute Tour naar de tot Rocktempel omgebouwde De Ster in Nieuwkuijk voor een waar Grunge/Rock-spektakel met No1. tributebands Pearl Jam by Rear View Mirror (NL), Red Hot Chili Peppers by Funky Monks (UK/DE), Foo Fighters by Monkey Wrench (NL) en Nirvana by Negative Creeps (NL). Alle hits als Alive, American Idiot, The Pretender, Smells Like Teen Spirit en de beste albumsongs van genoemde wereldbands zullen door deze beste tributebands op indrukwekkende wijze het publiek in worden gespeeld, ondersteund door een spectaculaire lichtshow en dynamische special effects.

De LEGENDS of ROCK Tribute Tour is in het leven geroepen om de beste (tribute)bands uit binnen- en buitenland de mooiste podia te bieden waarop hun dynamische shows optimaal tot hun recht komen. Hierdoor ondergaat het publiek de ultieme live beleving: met Pearl Jam by Rear View Mirror (NL), Red Hot Chili Peppers by Funky Monks (UK/DE), Foo Fighters by Monkey Wrench (NL) en Nirvana by Negative Creeps (NL) is dit een Grunge/Rock-ervaring van het hoogste niveau.

Wegens omstandigheden hebben wij Funky Monks vervangen door Green Day by Green Bay.

Timetable:
20.30 uur: Pearl Jam by Rear View Mirror
21.55 uur: Green Day by Green Bay
23.20 uur: Foo Fighters by Monkey Wrench
01.00 uur: Nirvana by Negative Creeps


Pearl Jam by Rear View Mirror
Rear View Mirror is een groep van 5 doorgewinterde muzikanten met maar één doel: het publiek achterlaten met een fantastisch gevoel. Hun geluid wordt gevormd door de strakke, zware riffs met beukende drums. Een flink opzwepende en strakke set waarmee elke zaal uit zijn dak kan gaan. Daarnaast beheerst Rear View Mirror ook het jam-gevoel waarmee Pearl Jam bekend is geworden, losse elementen worden ‘on the fly’ samengesmeed tot een beat waarbij ook het publiek vaak wordt meegenomen. Jammin’ the Nineties! Het publiek gaat naar huis met een onvergetelijke ervaring en herinnering, van springen op ‘Porch’ en ‘Even Flow’ tot tranen bij ‘Release’. De set wordt gevormd door de grootste hits van Pearl Jam die vooral op de eerste 3 albums staan. Daarnaast is er ruimte voor de onbekende pareltjes van nummers die sommige fans nog nooit live hebben gehoord en de eerste 4 albums van de grungeband uit Seattle. Ook de epische MTV UNPLUGGED set op akoestische gitaren kan moeiteloos verzorgd worden.

Green Day by Green Bay (NL)
Meer info volgt.

Foo Fighters by Monkey Wrench
De grootste Rockband van deze tijd, voortgekomen uit een van de meest invloedrijke bands allertijden…zo is de band Foo Fighters het beste te omschrijven. Iedereen die ooit een concert van ze heeft gezien en/of heeft meegemaakt weet ook dat het één van de meest energieke podiumacts is die je kunt meemaken. Van begin tot de allerlaatste noot gaat het hard – heel hard, en dan gaat het niet eens over het aantal decibellen die je voor je kiezen krijgt! Bij Monkey Wrench gaat dat niet anders. Monkey Wrench speelt Foo Fighters repertoire, en staat voor 120% energie, fun en bovenal compromisloze Rock en is daarmee een waar eerbetoon aan de helden van… Foo Fighters.

Nirvana by Negative Creeps
Negative Creeps is het ultieme eerbetoon aan Nirvana. De ex-leden van de succesvolle Rock/Grunge band The Rudolfs kregen in het verleden al podia als Melkweg, Paradiso en Oosterpoort aan hun voeten. De band kreeg erg vaak te horen dat haar sound en energie angstaanjagend veel aan dat van Nirvana deed denken. Dit ontging ook Mathijs van Nieuwkerk, Nico Dijkshoorn, Giel Beelen, 3VOOR12 en OOR niet. Na het uiteen vallen van The Rudolfs zat er niets anders op dan de beste Nirvana tribute van Nederland te starten. Als Negative Creeps weet zij dus als geen ander hoe je een echte Grunge-show neerzet. De komende jaren worden alle Nirvana albums en bijbehorende b-sides ten gehore gebracht. Herleef de 90s met een band die de hoogtijden van de Grunge viert.

De Ster Nieuwkuijk, Nieuwkuijksestraat 73 in Nieuwkuijk, opent op zaterdag 7 januari om 19.30 uur en het programma begint om 20.30 uur.

Ticket voorverkoop: € 22,50
Ticket dagkassa: € 27,50
Early bird-ticket: € 17,50 (uitverkocht)
Groepsticket: € 20,- (vanaf 10 personen)

Fysieke voorverkoop:
– De Ster Nieuwkuijk, Nieuwkuijksestraat 73, Nieuwkuijk
– Kofje & Tee, Raadhuisplein 21, Drunen

(alle prijzen zijn excl. servicekosten)

Koop hier je tickets

Tribute Festival met o.a. Nirvana en Pearl Jam